“AMASYA SEMAVERİ” COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ

Amasya Valiliği öncülüğünde, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)’nın başvurusu ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili alınan “Amasya Semaveri”nin Coğrafi İşaret Tanıtım Programı, 28.12.2022 tarihinde Amasya Büyük Otelinde gerçekleştirildi.

“AMASYA SEMAVERİ” COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ
Bu haber 28 Aralık 2022 - 16:15 'de eklendi ve 204 kez görüntülendi.

Coğrafi İşaret Tanıtım Programına; Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Genel Meclis Başkanı Zeki Erarslan, AK Parti İl Başkanı Ekrem Toto, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Galip Uzun, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse ve il protokol üyeleri katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Başkanı Kırlangıç,” Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, İlimizin değerli protokolü, Esnaf Odasının değerli Başkanı, Değerli Meclis Üyelerimiz, Basınımızın güzide temsilcileri ve kıymetli misafirler.

Amasya Semaveri coğrafi işaret tescili tanıtım toplantısına hepiniz hoş geldiniz.

2022 yılı Amasya’nın coğrafi işaretli ürünlerinin yılı oldu diyebiliriz. Yılın son günlerindeyiz ve sanırım bu yılı 16 tescilli ürün ile kapatıyoruz.

2021 yılında büyük bir ivmeyle başlayan ilimizin değerlerinin, yöresel ürünlerimizin bilinirliğinin artmasına katkı sağlayan coğrafi işaret çalışmalarımız tabi ki devam edecek.

Tescili alınan her ürünle birlikte Amasya’mızın marka değeri biraz daha artıyor.  Amasya’mızın tanıtımı yapılıyor.

Ürünlerimizin gelecek nesillere doğru aktarımı sağlanıyor,  bunların yanı sıra her tescil çarpan etkisi ile ilimize, ilimiz turizmine değer katıyor. Yaptığımız bu çalışmaların karşılığını almak içinde adımlar atmamız gerekiyor.

2023 yılı Odamızın kuruluşunun 100. Yılı olması sebebiyle; 100. yıl kutlamaları kapsamında; Valimiz Sayın Mustafa Masatlı ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sarı’nın önderliğinde ulusal basının ve gastronomide söz sahibi kişilerin katılımı ile coğrafi işaretli ürünlerimizin tanıtımını tüm Türkiye’ye yapacağız. Bu sayede coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik getirisini şehrimize kazandırmak için önemli bir adım atmış olacağız.

Değerli Misafirler, Bugün tanıtımı için bir araya geldiğimiz ürün ise Amasya Semaveri.  Semaver çayı deyince hepimiz için akan seller duruyordur sanırım. Bir semaver yakıp etrafına oturduğumuzda hep güzel anılar canlanır gözümüzde. Çünkü semaver dost sohbetlerimizin en güzel yandaşı, aile sofralarının en güzel ayrıntısı, kokusunu ayrı, tadını ayrı sevdiğimiz sevdamız.

Sayın Valim, Değerli misafirler,

Geçmişten günümüze taşınan lezzetlerimizin, ürünlerimizin gelecek nesillere doğru şekilde aktarılmasına vesile olan, marka değerimize değer katan coğrafi işaret tescillerini çok önemsiyoruz.

Bizimle aynı hassasiyetle yola çıkan ve bu konuda öncü olan Valimiz Sayın Mustafa Masatlı’ya, Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği müdürümüz Sayın Mustafa Örgüt’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

2023 yılının ülkemize, milletimize, huzur, mutluluk getirmesini diliyor, tüm katılımcıların yeni yılını kutluyorum.” açıklamalarında bulundu.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil ve Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın konuşmaları ile devam eden program Vali Masatlı tarafından ATSO Başkanı Kırlangıç’a Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’nin verilmesi ile program sona erdi.

Sayın Valim, Değerli misafirler,