AMASYA TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Bu haber 29 Haziran 2021 - 11:13 'de eklendi ve 94 kez görüntülendi.
AMASYA TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun bir şekilde katılımlı olarak gerçekleştirildi. Amasya TSO Meclis Başkanı H. Hasan Ergen’in Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Kırlangıç ‘da hazır bulundu. Toplantıda gündemdeki konular ve ekonomide hayata geçirilen destekler ile tedbirler kapsamında gelinen noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, odamızın gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler aktardı.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç konuşmasında şunları söyledi; "Kıymetli Meclis Üyeleri, Pandemi kısıtlamaları nedeniyle uzun süredir bir araya gelemedik. Toplantılarımızı teknolojiden faydalanarak 6 toplantımızı online olarak gerçekleştirdik. Pandemi sayılarındaki azalma ve aşılamada yakalanan ivme sayesinde Ülkemiz 1 Temmuz sonrası normalleşme sürecine giriyor. İnşallah bundan sonraki toplantılarımızı birlikte yüz yüze gerçekleştireceğiz.

Pandemi sürecinde yüz yüze gelemesek de bizler üyelerimiz için yoğun mesailer harcamaya devam ettik.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başlatılan 18 ilde yapılan okul projesi kapsamında şehrimize bir okul hediye edeceğiz. 22 Aralık 2020 de ihalesi yapılan, Şubat ayında temeli atılan okulumuz inşallah önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetişerek öğrenci almaya başlayacak. Bu eserin bizlerin döneminde şehrimize kazandırılması hepimiz için gurur kaynağıdır.

Malum Pandemi etkilenen sektörlerden birisi de eğitim sektörü. Yüz yüze eğitime ara verilmesiyle online eğitime geçildi. Fakat evinde bilgisayarı olmayan öğrenciler için süreç daha da sıkıntılı oldu. Bu nedenle bu yıl ki eğitim yardımını ihtiyaç sahibi 55 öğrencimize verilmek üzere Milli Eğitim Müdürlüğüne törenle teslim ettik. Kasım 2020 tarihinde gerçekleşen TOBB Türkiye Ekonomi Şurasında Karadeniz Bölgesini temsilen bölge sorunlarını Cumhurbaşkanı ve Bakanlara ben ilettim. Üyelerimizin yıllarca sorun yaşadığı bir konuyu da çözüme kavuşturduk. TSE il temsilciliğini şehrimize kazandırdık. Uzun uğraşlar ve çalışmalar neticesinde amacımıza ulaştık. Artık üyelerimiz TSE belgelerini almak için başka şehre gitmeye gerek kalmadan yerinde hizmet almaya başladılar.

Uzun süredir uğraştığımız Taşova Organize Sanayi Bölgesi 12 Nisan 2021 tarihinde kurulmuştur. Amasya Ticaret ve Sanayi Odası olarak %13 lük pay ile 2 Temsilci ile odamızı temsil ediyoruz" diye konuştu.

ATSO Başkanı Kırlangıç, Pandemi sürecinde TOBB ‘a ve Bakanlara ilettiğimiz sorunlar neticesinde hayata geçen konuları, sosyal yardımları, sanayi, tarım, sağlık ve turizm sorunlarıyla ilgili yaptığı çalışmaları anlattı. Tüm meclis üyelerimize katılımları ve katkıları için teşekkür etti.