AMASYA TSO BAŞKANI KIRLANGIÇ: “MEVLANA’YI ANLAMALIYIZ”

Bu haber 10 Aralık 2015 - 13:48 'de eklendi ve 129 kez görüntülendi.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat KIRLANGIÇ, 11-17 Aralık Mevlana’yı Anma Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Kırlangıç mesajında, “Dünyaca ünlü mutasavvıf ve düşünür Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, İslam Kültürü üzerinde büyük etkileri ve izleri olan bir düşünürdür. Kendisinin hem dünyayı hakkıyla anlamak ve yaşamak, hem de ahiret yurduna hazırlanmak ve oradaki nimetlerimizi tamamlamak adına verdiği öğütler, hala yeni gibi, hala geçerli.

1273 yılında, 742 yıl evvel sönen bu kandilin ışığı çağımıza kadar uzanabilmiş. Bize düşen bu değerli hazineden payımızı alıp, hem bu dünyadan lezzet almak, hem de ahiret için hazır olabilmektir. Bu Hz. Mevlana’yı anlamakla mümkün olacaktır. İçinde bulunduğumuz Mevlana’yı Anma Haftası umarım bu farkındalığa vesile olur.” dedi.