ATSO BAŞKANI KIRLANGIÇ’TAN TURİZM HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, “15-22 Nisan Turizm Haftası” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

ATSO BAŞKANI KIRLANGIÇ’TAN TURİZM HAFTASI KUTLAMA MESAJI
Bu haber 18 Nisan 2024 - 10:30 'de eklendi ve 38 kez görüntülendi.

Başkan Kırlangıç mesajında, “Turizm, farklı dil, din, ırk ve kültüre sahip insanların birbirlerini daha yakından tanıma şansı yakalamasına imkân sağlayarak, dostluk ve sevgi duygularının insanlar arasında gelişmesine önayak olan ve bu sayede dünya barışı ve huzurunun korunmasına katkı sağlayan çok önemli bir sektördür.

Bu sektör beraberinde uluslararası kültür ve ticaret faaliyetlerinin de hızlanmasını getirmekte ve bunun neticesinde oluşan gelir kaynağından daha fazla pay alma adına ülkelerin hatta şehirlerin bir yarış içerisine girdikleri görülmektedir. Ülkemizde 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftasının, halkımızda bu bilinç ve farkındalığın oluşmasında olumlu etkiler yaptığına inanmaktayım.

Amasya, Anadolu coğrafyasının kadim şehirlerinden biridir. Şehrimiz bünyesinde barındırdığı sayısız tarihi ve kültürel miras ile kuruluştan kurtuluşa sahip olduğu değerlerle Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından da ‘Marka Kent’ olarak ilan edilmiştir.

İlimizde Harşena Dağı ve Pontus Kral Kaya Mezarları'nın UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne girmesine yönelik çalışmalar, ilgili paydaşların iş birliği ile devam etmektedir.

İlimizin turizmde hak ettiği seviyeye gelebilmesi için kamu kurumlarımıza, esnafımıza ve tüm halkımıza görevler düşmektedir.  Bu noktada bizlerde bu denli önemli bir kültürel mirasa sahip olan ilimizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için çalışmaktayız. Tüm Amasyalıların da misafirlerimize gösterecekleri ilgi ve misafirperverlik ilimizin tanıtımına ve ekonomisine olumlu olarak yansıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Turizm Haftasını kutlarken, yeni turizm sezonunda tüm esnafımıza bol kazançlar diliyor, adeta bir açık hava müzesi görünümünde olan Amasya’yı görmeyen herkesi, Amasya’da bir tarih yolculuğuna çıkmaya davet ediyorum.” Dedi.