COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER ZİRVESİ’NDE AMASYA RÜZGARI

Bu haber 20 Eylül 2019 - 17:43 'de eklendi ve 114 kez görüntülendi.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından bu yıl ikincisi Ankara’da düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşen Zirve’de Amasya Valiliği, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Amasya standı açıldı. 27. Dönem Amasya Ak Parti Millet Vekili Sayın Mustafa Levent Karahocagil standımızı ziyarette bulundu.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, yöresel ürünlerin kırsal kalkınma, yerinde istihdam ve ekonomi için önemine dikkat çekerken, coğrafi işaretin yöresel ürünlerin ekonomik değerini artırdığını belirtti. Ankara Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne katılarak Amasya’nın yöresel ürünleri ve coğrafi işaretli ürünlerini tanıttıklarını belirten Kırlangıç, “Amasya’nın yerel ürünlerinin ekonomik değerini artırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi. Kırlangıç, Zirve’de Amasya standının yoğun ilgi gördüğünü belirtti.