Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Amasya Ticaret ve Sanayi Odası
YOZGAT TSO

GELECEĞİN GÜCÜ GİRİŞİMCİLER FORUMU (G3 FORUM) AMASYA TİCARET VE SANAYİ ODASI EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu (g3 Forum) Amasya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.

GELECEĞİN GÜCÜ GİRİŞİMCİLER FORUMU (G3 FORUM) AMASYA TİCARET VE SANAYİ ODASI EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ
Bu haber 02 Ekim 2019 - 17:35 'de eklendi ve 933 kez görüntülendi.

Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu (g3 Forum) Amasya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.

Amasya Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde, Amasya Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Geleceğin Gücü Girişimciler (G3) Forumu'na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Amasya ValisiDr. Osman Varol, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, g3 Forum Başkanı - Koton Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Atlı, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Berrak Kutsoy, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, Reeder Markası Kurucusu Sezen Sungur Saral, TOBB Sektörler ve Girişimcilik Daire Başkanı Ozan Acar, Turkven Kurucu Direktörü Göktekin Dinçerler, DCP(Diffusion Capital Partners) Yönetici Ortağı Haluk Zontul, Bölge Oda/Borsa Başkanları, daire amirleri, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat Üniversitelerinden genç girişimci adayları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan forumun açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliğinde bir aradayız, g3 artık girişimciliği Anadolu’ya yaydığımız bir marka haline geldi. Bunda da girişimci kurullarımızın çok büyük emeği var. Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımızın çok büyük emeği var. İstanbul’da başlamıştık biz bu etkinliğe, orada ki verimliliği, etkinliği ve Anadolu’nun bu işe toplantılarımıza rağbetini gördükten sonra Trabzon, Kayseri, Ankara’dan sonra da şimdi Amasya’dayız” dedi.

Kurtuluş Savaşı'nın önemli belgelerinden Amasya Genelgesi'nin 100. yılında Amasya'da gençlerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Amasya, bir tarih ve kültür şehri. Yıldırım'ı, Fatih'i, Yavuz'u, Akşemsettin'i çıkaran şehir. Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum müjdesinin verildiği yer. Kurtuluş mücadelesinin planı burada yapıldı, işte şimdi sizler de bugün Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokacak planlarınızı burada yapacaksınız, girişimcilik konuşacaksınız." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, 15 yıldır her yerde insanlara girişimci olmaları önerisinde bulunduğunu kaydederek zengin olmanın yolunun girişimcilikten geçtiğini söyledi. 

Başkan Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasını bitirmesinin ardından konuşan, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç,

”Dünyanın en önemli girişimcilik organizasyonlarından biri olan G3 foruma hoş geldiniz.

Aslında girişimciliğin temel ilkeleri ile Anadolu insanının yaşam biçimi birbirine çok benzer. Kıt kaynakların nasıl yaratıcı ve verimli kullanılabileceği Anadolu insanının en iyi bildiği şeylerden biridir.

Bu noktada Amasya’nın pes etmeyen, büyük düşünen, yenilikçi ve mücadeleci ruhuyla tarihin en önemli dönüm noktalarında yerini aldığını belirten Başkan Kırlangıç, “Bundan 100 yıl önce kurtuluş savaşının ateşi burada yakılmış ve Türkiye Cumhuriyetinin doğum belgesi burada imzalanmıştır. Bu kadim kentte, kendi alanında en iyi olan duayen girişimci ve yatırımcılarımızı ağırlamaktan ve onları girişimci adaylarımızla bir araya getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Burada bulunan gençlerimizden bir tanesi bile bu atmosferden ilham alarak girişimciliğe adım atarsa şahsım adına çok doğru bir iş yapmış olmanın mutluluğunu yaşayacağım” dedi.

Kırlangıç’ın konuşmasının ardından Amasya Valisi Dr. Osman Varol ‘da  prestijli forumun Amasya’da gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek ilimizin tarihçesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Berrak Kutsoy, Moderatörlüğünde, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, g3 Forum Başkanı - Koton Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz, Reeder Markası Kurucusu Sezen Sungur Saral, Turkven Kurucu Direktörü Göktekin Dinçerler, DCP (Diffusion Capital Partners) Yönetici Ortağı Haluk Zontul’un panelist olarak yer aldığı panele geçildi.

Girişimcilik hakkında deneyimlerini paylaşan duayen girişimciler, girişimci adaylarının da sorularını cevapladı.

FOTO GALERİLER
EN SON YAYINLANANLAR
İLGİLİ FAALİYETLER
SON YAYINLAR