KOSGEB KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

KOSGEB’in gelenekselleşen KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni’nin bu yıl 3.’sü, Başbakanımız Sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Başbakan Davutoğlu’na; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık ve KOSGEB Başkanı Sayın Recep Biçer eşlik ederken çok sayıda üst düzey bürokrat, milletvekili ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de törende hazır bulundu.

KOSGEB KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Bu haber 30 Ocak 2015 - 16:03 'de eklendi ve 163 kez görüntülendi.

Amasya'nın 2 adayla katıldığı finalde derece alınamadı. Konuya ilişkin açıklama yapan Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat KIRLANGIÇ finalde iki adayın yarışıyor olmasının da Amasyanın potansiyelinin anlaşılması için önemli olduğunu ifade etti. Başbakan Davutoğlu'nun verdiği 5 müjdeye de değinen Kırlangıç, KOBİ'lerin ürün bazında, uluslararası arenaya açılmalarını sağlayabilmek için bugün ilk defa kurumsallaşma ve markalaşma destek programının başlatıldığını ve bu konunun firmaların büyüme ve kalıcılıkları açısından önemli olduğunu belirtti. İkinci olarak 3 işletmenin bir araya gelerek oluşturacakları teknoloji işbirliklerine, 300 bin lira geri ödemesiz, 1 milyon 200 bin lira da geri ödemeli olmak üzere, 1,5 milyon lira destek verileceğine değinen Kırlangıç, Davutoğlu'nun Ar-Ge, inovasyon ve endüstriyel uygulama alanlarındaki KOSGEB desteklerinin miktarlarını da yüzde 50 oranında artış yapılacağından da bahsetti. Girişimcilik Destek Programı"nda kadın ve engelli girişimciler için destek oranını yüzde 10 daha fazla uygulanmaya başladığını belirten Kırlangıç, “Başbakanımız Sayın Davutoğlu son müjdeyi törende hazır bulunan 40 finaliste verdi. 3.KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nde finale kalan 40 işletmeye tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak olan yurtdışı iş gezisi desteği sunacağını söyledi.” dedi.