Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Amasya Ticaret ve Sanayi Odası
YOZGAT TSO

YEMEĞİ SANATA SERVİSİ ZERAFETE ÇEVİRENLER

YEMEĞİ SANATA SERVİSİ ZERAFETE ÇEVİRENLER
Bu haber 16 Mart 2016 - 12:54 'de eklendi ve 128 kez görüntülendi.

Başvuru Sahibi:

AMASYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

Proje adı:

YEMEĞİ SANATA SERVİSİ ZERAFETE ÇEVİRENLER

Proje başlangıç tarihi ve süresi:

12 AY

Projenin amacı:

GENEL AMAÇ: Amasya ilinde faaliyet gösteren hizmet sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılanması için profesyonel aşçılar ve servis elemanları yetiştirmek ve çalışanlarında yetkinliklerini artırmak suretiyle hayat boyu öğrenme için uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesinin ve uygulanmasının teşvik edilmesine katkı sağlamaktır.

ÖZEL AMAÇ: 25-40 yaş arası hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu mesleki yeterliliğe sahip olmayan çalışan ve işsiz kişilerin proje kapsamında yapılacak olan eğitim mesleki rehberlik ve yönlendirme çalışmaları ile mesleki yeterliliklerin artırılarak istihdam edilebilirliklerini ve istihdamlarında devamlılığı sağlamak

Proje ortakları:

AMASYA MESLEKİ EĞİTİM  MERKEZİ

Projenin hedef grupları ve faydalanan kurumlar:

HEDEF GRUPLAR: 25- 40 yaş arasında restoranlarda çalışan servis elemanları(60 kişi) ve aşçılar (30 kişi) 25-40 yaş arası profesyonel aşçılık ( 30 kişi) ve servis elemanlığı (60 kişi) konusunda eğitim almaya uygun ve istekli işsizler. İlimizdeki restoran sahipleri.

FAYDALANICILAR: Proje Sahipleri, sektörde faaliyet gösteren işletme sahipleri, iştirakçiler hedef grupların aileleri ham madde ve ekipman temin edenler hizmet alan vatandaşlar ve tümünde ilimiz turizm sektörü faydalanacaktır.

Projenin fon aldığı program (AB Programı adı, Dünya Bankası kaynağı vb.):

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı-Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi

Projenin ana faaliyetleri:

1-    Proje ekibinin oluşturulması

2-    Eğitim için gerekli materyallerin ve ekipmanların alınması

3-    Kursiyerlerin kriterlerinin belirlenmesi

4-    Eğitimlerin yapılması

5-    Staj organizasyonların ve stajların yapılması

6-    Kursiyerlere eğitim sonunda sertifika verilmesi

7-    Yurt dışında eğitim alacak kursiyerlerin işlemlerinin yapılması

 

Proje bütçesi:

Eş finansman:

Toplam bütçe: 145.000 AVR

TALEP EDİLEN MİKTAR: %90

Projenin uygulandığı bölgeler:

TÜRKİYE-TR83 KARADENİZ BÖLGESİ-AMASYA

Projenin somut çıktıları:

1-    Amasya ilinde sürekli eğitim verilecek bir merkez kuruldu

2-    Sektöre yönelik nitelikli eleman sayısında artış sağlandı

3-    Eğitimler sonunda 180 kişiye sertifikaları verildi

4-    Başarı gösteren kursiyerler yurt dışında eğitimlere katıldı

5-    Kursiyerlerin hünerlerini göstereceği yarışma düzenlendi

6-    Milletvekilleri, mülki amirler , yerel yöneticilerin yemek yapacağı etkinlik düzenlendi

7-    İşletme sahiplerinden 30 kişi eğitildi ve sertifika verildi

8-    Görünürlük sonucunda AB bilincinin oluşmasına katkı sağlandı.

 

İrtibat kişisi:

 

Başvuru Sahibi:

AMASYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

Proje adı:

YEMEĞİ SANATA SERVİSİ ZERAFETE ÇEVİRENLER

Proje başlangıç tarihi ve süresi:

12 AY

Projenin amacı:

GENEL AMAÇ: Amasya ilinde faaliyet gösteren hizmet sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılanması için profesyonel aşçılar ve servis elemanları yetiştirmek ve çalışanlarında yetkinliklerini artırmak suretiyle hayat boyu öğrenme için uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesinin ve uygulanmasının teşvik edilmesine katkı sağlamaktır.

ÖZEL AMAÇ: 25-40 yaş arası hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu mesleki yeterliliğe sahip olmayan çalışan ve işsiz kişilerin proje kapsamında yapılacak olan eğitim mesleki rehberlik ve yönlendirme çalışmaları ile mesleki yeterliliklerin artırılarak istihdam edilebilirliklerini ve istihdamlarında devamlılığı sağlamak

Proje ortakları:

AMASYA MESLEKİ EĞİTİM  MERKEZİ

Projenin hedef grupları ve faydalanan kurumlar:

HEDEF GRUPLAR: 25- 40 yaş arasında restoranlarda çalışan servis elemanları(60 kişi) ve aşçılar (30 kişi) 25-40 yaş arası profesyonel aşçılık ( 30 kişi) ve servis elemanlığı (60 kişi) konusunda eğitim almaya uygun ve istekli işsizler. İlimizdeki restoran sahipleri.

FAYDALANICILAR: Proje Sahipleri, sektörde faaliyet gösteren işletme sahipleri, iştirakçiler hedef grupların aileleri ham madde ve ekipman temin edenler hizmet alan vatandaşlar ve tümünde ilimiz turizm sektörü faydalanacaktır.

Projenin fon aldığı program (AB Programı adı, Dünya Bankası kaynağı vb.):

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı-Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi

Projenin ana faaliyetleri:

1-    Proje ekibinin oluşturulması

2-    Eğitim için gerekli materyallerin ve ekipmanların alınması

3-    Kursiyerlerin kriterlerinin belirlenmesi

4-    Eğitimlerin yapılması

5-    Staj organizasyonların ve stajların yapılması

6-    Kursiyerlere eğitim sonunda sertifika verilmesi

7-    Yurt dışında eğitim alacak kursiyerlerin işlemlerinin yapılması

 

Proje bütçesi:

Eş finansman:

Toplam bütçe: 145.000 AVR

TALEP EDİLEN MİKTAR: %90

Projenin uygulandığı bölgeler:

TÜRKİYE-TR83 KARADENİZ BÖLGESİ-AMASYA

Projenin somut çıktıları:

1-    Amasya ilinde sürekli eğitim verilecek bir merkez kuruldu

2-    Sektöre yönelik nitelikli eleman sayısında artış sağlandı

3-    Eğitimler sonunda 180 kişiye sertifikaları verildi

4-    Başarı gösteren kursiyerler yurt dışında eğitimlere katıldı

5-    Kursiyerlerin hünerlerini göstereceği yarışma düzenlendi

6-    Milletvekilleri, mülki amirler , yerel yöneticilerin yemek yapacağı etkinlik düzenlendi

7-    İşletme sahiplerinden 30 kişi eğitildi ve sertifika verildi

8-    Görünürlük sonucunda AB bilincinin oluşmasına katkı sağlandı.

 

İrtibat kişisi:

 

Etiketler :
FOTO GALERİLER
EN SON YAYINLANANLAR
İLGİLİ FAALİYETLER
SON YAYINLAR